Ресторанна критика від порталу «Куди йти»: ресторан «Maybeer» «БНК

Крилата фраза: «Хочеш залишатися на місці - біжи, хочеш рухатися вперед - біжи в два рази швидше». Залишається тільки вибрати напрямок. Пропонуємо читачам БНК опис походу журналіста порталу « Куди йти »Ольги Авдєєвої в Сиктивкарський ресторан« Maybeer ».

Куди йти

Фото Ольги Авдєєвої, портал « Куди йти »

Читачі розділу «Їжа і букви» все частіше пропонують мені зануритися в роботу сомельє, кавіста, дегустатора і винного критика. Тоді може, пива? І я вирушила в «Maybeer». Але ні, не для того, щоб оцінити пиво місцевого розливу, а щоб дізнатися, чим його нині пропонують закусити.

Отже, «Maybeer». Пивний ресторан з очевидним посилом в сторону європейської (не ясно чиєї) кухні та візуальної концепцією європейського ж середньовіччя. У Сиктивкарі «Майбір» перший і єдиний ресторан, всерйоз підійшов до стилізації не тільки інтер'єру, але і фасаду. Цю млин в місті з мізерною архітектурою помітили і оцінили багато.

Цю млин в місті з мізерною архітектурою помітили і оцінили багато

Місце розташування: 3 бали

Жовтневий проспект, 123/7

Для пивного ресторану - не варіант. Зрозуміло, що автори проекту «зліпили з того, що було», а саме з корпусу ВАТ «Сиктивкарпіво», але все ж місце вкрай неприємне. Це промислова зона з енергетикою конвеєрної роботи, а ніяк не індивідуальної відпочинку зі смаком. «Майбір» знаходиться на віддалі від центру міста і явно не в прохідному місці. Тобто на приміщенні заощадили, але на масовому клієнта все ж втратили. Обід в «Майбіре» - ціла історія: потрібно прийняти рішення, спеціально зібратися, визначитися з таксі або автобусом, причому в другому випадку потрібно ще дістатися до потрібного маршруту. А щоб так ось, увечері, після роботи по шляху заскочити пивка попити - не вийде.

А щоб так ось, увечері, після роботи по шляху заскочити пивка попити - не вийде

Перше враження: 6 балів

Так ... Прямо, як у Шукшина: «Зрізав!». Пивзавод вміє вести бізнес. Перше, що відзначаєш при вході в «Майбір», - здорова самопрезентація, якої так не вистачає нашим закладам. На ресепшн заявлено, що в ресторані не просто ділові обіди, а кожен будній день - з різними меню. Далі - уздовж сходів, що ведуть на другий поверх, - ненав'язливий фоторепортаж про життя «Майбіра». Ось фотографії відомих персон, ось навіть зірка телеекрану, ось подяка від дитячого соціального закладу, ось просто - подяку. На другому поверсі перед входом в гардеробну - лицар в латах і обладунках, поруч середньовічна лава. Навколо все, звичайно, в камені і дубових листках. У вбиральні - пасторальна блондинка. Навпаки - вітрина з нагородами. Кубки, медалі, дипломи ... пафосно, але живенько. Для любителів похмурості середньовічних замків і грайливості юних пастушок в самий раз. Хто любить світло і радість сучасного міського життя - проходите мимо.

Інтер'єр: 7 балів

Продовжую. Інтер'єр, дійсно, забавний. Камінь, важкі люстри, вітражі, а також обов'язковий ліричний атрибут сільської тематики - фиалочки. Он воно будь-що зуміли перетворити заводське будівля-то. У «Майбіре» три зали - основний, камінний і vip. «Майбір» позиціонує себе як ресторан для успішних людей, які знають ціну відпочинку. І справді, вкладення очевидні. Але. Ніяких успішних, а також неуспішних людей я там не виявила. Ресторан порожній. Успішні люди навіть у вихідний день не прагнуть покуштувати ковбасок в претензійному проект пивзаводу.

Успішні люди навіть у вихідний день не прагнуть покуштувати ковбасок в претензійному проект пивзаводу

Обслуговування: 5 балів

Чомусь майже всі наші офіціанти не знають одну просту річ: не треба стояти над душею клієнта, вивчає меню. Я ж не в їдальню прийшла, щоб швидко схопити буряк і харчо! Не треба смикати відвідувача на тему: «Ви вже вибрали?». Дайте людині визначитися, навіть якщо він робить це не швидко. Якщо «клієнт дозрів», він і сам дасть вам це зрозуміти. Якщо йому потрібні рекомендації - покличе. Хлопці, працюєте на успішних людей - ведіть себе відповідно. Коли юна пастушка вдруге підійшла і почала катувати мене на тему замовлення, я запропонувала їй подумати разом. Ми з подругою хочемо чогось гарячого, але легкого. Нехай буде небагато, але достатньо. Щоб добре пішло з пивом. З риби. З овочами. І ось так ми до сьомого поту записували в блокнотик, викреслювали, знову записували і знову викреслювали. Тому що потрібно було швидше. Часом офіціанти не тільки не відчувають клієнта, а й порекомендувати не вміють. Ось тобі і ресторан для успішних людей. В іншому претензій немає. Готують і обслуговують в «Майбіре» швидко, якщо не сказати блискавично. Крім того, це той самий рідкісний випадок, коли дозволено спокійно фотографувати. І вірно! Нерозумно ненавидіти безкоштовну рекламу.

Меню: 4 бали

Не зрозуміло. Ось замок, ось обладунки та вітражі, ось пастушки. А де відповідна їжа? У мене це викликало крайнє здивування. Де хоч щось претендує на традиції європейської кухні? Знайшла тільки сторінку з ковбасками від шеф-кухаря. Решта досить розпливчасто. У цьому меню немає концепції. Мабуть, вся фантазія пішла в інтер'єр. Але і то, я б не замахувалася на «від шеф-кухаря», а просто запропонувала самі що ні на є класичні німецькі або англійські сільські ковбаски. Ковбаски повинні бути «ті самі», а від шеф-кухаря щось інше. Однак в меню заявлені всі ці «цезарі», морські дари, слов'янський салат, котлети по-київськи та інше, нічим не привабливі і ні до чого конкретно не відносяться.

Однак в меню заявлені всі ці «цезарі», морські дари, слов'янський салат, котлети по-київськи та інше, нічим не привабливі і ні до чого конкретно не відносяться

Не можу пройти повз «нашого» - є капуста по-комі і печеня з північного оленя. Дуже багато страв з риби. Закуски до пива - так. Страви для всієї компанії - теж. Загалом, на пивний ресторан тягне.

Наскільки Ольга Авдєєва оцінила ресторан за десятибальною шкалою, скільки вона заплатила за вечерю, що їй сподобалося, а що ні - читайте на порталі « Куди йти ».

Попередні статті автора:

Ресторанна критика від порталу «Куди йти»: ресторан Vis-a-vis

Ресторанна критика від порталу «Куди йти»: кафе «Пельменна-2»

Ресторанна критика від порталу «Куди йти»: кафе «Шоколад'»

Ресторанна критика від порталу «Куди йти»: кондитерська «Кузіна»

Ресторанна критика від порталу «Куди йти»: суші-кафе «Окінава»

Ресторанна критика від порталу «Куди йти»: кафе «Ситий кіт»

Ресторанна критика від порталу «Куди йти»: кафе-ресторан «Аннушка»

Ресторанна критика від порталу «Куди йти»: їдальня № 57

Ресторанна критика від порталу «Куди йти»: ресторан «Спаський»

Ресторанна критика від порталу «Куди йти»: їдальня-бістро на Карла Маркса

Ресторанна критика від порталу «Куди йти»: кафе Frau Marta

Ресторанна критика від порталу «Куди йти»: кафе «Веранда»

Ресторанна критика від порталу «Куди йти»: піцерія ROMAROMA

Ресторанна критика від порталу «Куди йти»: кафе «Комільфо»

Ресторанна критика від порталу «Куди йти»: бістро VESNA

Ресторанна критика від порталу «Куди йти»: піцерія «Мілано»

Ресторанна критика від порталу «Куди йти»: їдальня № 21 (вона ж «Кафе Літо»)

Ресторанна критика від порталу «Куди йти»: ресторан «Пушкінський»

Ресторанна критика від порталу «Куди йти»: ресторан «Вичегда»

Тоді може, пива?
Не треба смикати відвідувача на тему: «Ви вже вибрали?
А де відповідна їжа?
Де хоч щось претендує на традиції європейської кухні?
Новости
Строим Баню своими руками
Прежде чем начинать строить баню своими руками нужно выбрать материал, из которого её будем строить. Самая теплая баня получается из камыша и глины. Баня из деревянных бревен или из кирпича также очень

Как построить баню дешево своими руками
Баня является излюбленным местом отдыха для многих. Ее самостоятельно можно соорудить на дачном участке или на территории собственного дома. Постройка такого строения – процесс довольно продолжительный

Баня своими руками: основные рекомендации
Любовь к бане у русского человека передается из поколения в поколение и уже заложена в самих генах. Многие из нас, будучи еще совсем детьми, парились в баньке со своими отцами и дедами, а, повзрослев,

Как правильно построить баню своими руками: инструкции, фото, видео и полезные советы
Каждый второй, а может быть и первый, мечтает о бане. Это место для отдыха, расслабления и очищения. И конечно, эпицентр оздоровления, источник целительной силы и энергии. Многие задумываются о том,

Русская баня своими руками – от проекта до отделки + Видео
1 Особенности русской бани В древности для знати строили "чистилище" русского духа из рубленого бревна. Считалось, что главной характерной чертой бани является легкий пар. Влажность в парной должна быть

Строим баню своими руками: варианты возведения
Итак, строим баню своими руками. Какие же именно работы делаются в первую очередь? Любое строительство необходимо начинать с фундамента. Для несложной конструкции бани, например из бруса, подойдет

Строим гараж из металлопрофиля своими руками + чертежи, фото и видео
Построить гараж из металлопрофиля своими руками под силу каждому домовладельцу. Вам не понадобятся специфические навыки. Достаточно изучить технологию и следовать её основным требованиям. Что такое

Как построить баню? Строительство бани от фундамента до крыши
Баня является неотъемлемой частью русского быта. И даже наш соотечественник, пронизанный духом современности, не откажется от хорошей возможности попариться в семейной бане, построенной своими руками

Как правильно построить русскую деревянную баню на даче: устройство, поэтапное строительство (фундамент, стены, полы, крыша, полок, парная), технология, постройка - строим баню своими руками (пошаговая инструкция, правила, советы, рекомендации, фото)
Как бы ни хвалили финские сауны, японские офуро и турецкие хамамы, но лучше русских бань ничего нет. Поэтому неудивительно, что многие владельцы загородных домов и дач хотят иметь свою баню. Часть из

Как построить баню своими руками правильно и быстро: щитовую, дешевую, фото и видео
  Постройка собственной бани на участке загородного дома, дело достаточно серьезное и хлопотное, поэтому подойти к этому вопросу нужно с полной ответственностью. В этой статье мы постараемся осветить