Рисова локшина рецепти приготування

  1. Рисова локшина та її корисні властивості
  2. Рисова локшина: рецепти приготування смачних страв
  3. Рисова локшина: калорійність і харчова цінність
  4. Рисова локшина з овочами - швидко і смачно
  5. Як варити рисову локшину: поради для різних випадків
  6. Рисова локшина зі свининою - неймовірно смачно!

Рисова локшина є одним з найпоширеніших страв китайської кухні. Для тих, хто хоче навчитися готувати рисову локшину, ми підібрали найсмачніші рецепти приготування страв з рисової локшини.

Зміст:

Рисова локшина та її корисні властивості

Рисова локшина (її ще називають фрунчоза) є досить таки корисним продуктом. В її складі присутні такі вітаміни з групи B, як пантотенова кислота, рибофлавін, піридоксин, ніаціновий еквівалент, фолієва кислота, які необхідні, щоб ваша нервова система була здоровою. А також достатня кількість мінеральних компонентів:

  • марганець;
  • калій;
  • фосфор;
  • кальцій;
  • залізо;
  • магній;
  • мідь;
  • селен;
  • цинк.

Також досить в такий локшині вітаміну E, який має антиоксидантні властивості, що сприяє поліпшенню клітинного харчування, зміцненню судинних стінок і запобігання тромбоутворення.

Корисна рисова локшина ще тим, що містить складні вуглеводи, які енергетично добре підживлюють м'язові тканини.

Також важливим в складі локшини є вісім амінокислот, які необхідні для повноцінного функціонування головного мозку.

У складі рисової локшини ви не знайдете солі, тому її можна їсти тим, кому багато солі протипоказано (при захворюванні нирок, судин, серця).

Для тих людей, які мають непереносимість глютену або алергію на нього, ще один плюс у вживанні такої локшини, так як в ній він відсутній. Глютен присутній практично у всіх злакових культурах, що робить для людей, яким він протипоказаний, більш привабливим продукти з рису, а зокрема рисову локшину.

Однак варто враховувати, що рисова локшина виготовляється з рисового борошна, отже, така локшина має властивість звичайного рису скріплювати шлунок, тому тим, хто має проблеми зі шлунком, зловживати такою локшиною не варто.

Рисова локшина: рецепти приготування смачних страв

І все ж - що ж можна приготувати з рисової локшини? Східна кухня нам пропонує безліч варіантів традиційних страв. Також вже існує безліч варіантів нетрадиційних, але дуже смачних страв з рисовою локшиною. Сьогодні ми ознайомимося з деякими. Отже, рисова локшина - рецепти: суп Фо-Бо і салат рисова локшина з креветками.

1.Приготувати Фо-Бо. Це в'єтнамський яловичий суп. Досить-таки гострий і на любителя. Готується з таких інгредієнтів:

  • 400 г яловичини (відвареної);
  • Половинка ріпчастої цибулі;
  • 1,5 ст.л. рибного соусу;
  • 1 шт. анісу (бадьян);
  • 1 шт. палички кориці;
  • Білий мелений перець;
  • 1,5 л яловичого бульйону;
  • 300 г рисової локшини;
  • Зелена цибуля;
  • Листя м'яти;
  • 90 г бобових проростків;
  • 1 шт. білої цибулі;
  • 1 шт. червоного перцю чилі;
  • Лимон.

Безпосередньо приготування: Безпосередньо приготування:

  1. М'ясо необхідно проморозити хвилин сорок в морозилці.
  2. Після в каструлі складаємо такі продукти: ріпчаста цибуля, аніс, рибний соус, корицю, перець, наливаємо бульйон і воду (500 мл). Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо двадцять хвилин. Після виймаємо цибулю, паличку кориці, аніс.
  3. Тепер готуємо локшину. Заливаємо її киплячою водою, заважаємо, зливаємо. Промиваємо холодною водою.
  4. Тепер дістаємо з морозилки м'ясо, ріжемо дуже тонко поперек волокон.
  5. Розкладаємо локшину і порубаний зелений лук по чотирьох тарілках, після ложем туди м'ясо, проростки, м'яту, білий цибулю, порізану півкільцями, порубаний чилі. Всі заливаємо гарячим бульйоном і додаємо часточки лимона.

Фо-Бо готовий. Смачного!
2.Теперь ми пропонуємо приготувати салат з рисовою локшиною і креветками. Швидкий і поживний салат. Знову-таки, трохи гоструватий, якщо переборщити з чилі.

Вам будуть потрібні такі продукти:

  • 100 г локшини рисової;
  • 200 г креветок;
  • Половинка великого солодкого перцю;
  • 1 зубчик часнику;
  • Пучок кропу;
  • Зелена цибуля;
  • 1 ст.л. кунжутного масла;
  • 1 ст.л. рослинної олії;
  • 1 ст. л. соєвого соусу;
  • ¼ ч.л. соусу чілі;
  • Чорний мелений перець;
  • сіль;
  • Арахіс.

1 1.Теперь приступаємо до приготування. Необхідно приготувати локшину. Замочимо її на 15 хвилин в окропі, після чого промиємо холодною водою.

2. Після вимиємо зелень, перець, почистимо часник.

3.Креветкі відваримо до готовності і поріжемо їх.

4.Тепер готуємо заправку. Дрібно ріжемо зелень, часник і заважаємо все з кунжутним маслом, рослинним маслом, соусом чилі, соєвим соусом. Після за смаком додаємо перець і сіль.

5.Затем слід нарізати соломкою перець.

6.Добавляем заправку в рисову локшину, перемішуємо. Також додаємо туди перець і креветки і знову перемішуємо.

7.Сверху посипаємо арахісом (крихтою). Салат повинен обов'язково настоятися не менш 15 хвилин. Ось і все, вкусняшка готова, смачного!

І це всього лише два з наявних рецептів, а їх безліч.

Рисова локшина: калорійність і харчова цінність

Як ми вже говорили вище, рисова локшина досить багата різними мікроелементами і вітамінами. Додамо в корисності ще й її низьку калорійність. Так-так, в цьому продукті харчування практично відсутній жир. Рисова локшина - калорійність на сто грамів продукту 364 ккал (з них білок - 15 ккал, жир - 5 ккал, вуглеводи - 344 ккал).

Отже, вживання такої локшини рекомендується дієтологами для схуднення, адже саме велика кількість вуглеводів дає людині той необхідний заряд енергії. А ось мала кількість білка дозволяє їй бути смачним гарніром до білкової їжі (м'ясо індички, морепродукти), що теж корисно при схудненні.

Але слід пам'ятати, що якщо ви їсте локшину не вдома, то вибирайте її без жирних соусів, що може підвищити її калорійність, і без гострих прянощів, що може підвищити ваш апетит. Інакше, як дієтичний продукт вона не допоможе.

Рисова локшина з овочами - швидко і смачно

Якщо додати до рисової локшини ще й овочі, то вийде дуже смачне і корисне блюдо для всієї родини. Цей рецепт допоможе вам приготувати локшину дуже швидко, що, не змінить її дивовижних смакових якостей. Рисова локшина з овочами: рецепт приготування.

Отже, склад блюда:

  1. Починаємо приготування з того, що заливаємо локшину кип'ятком в глибокому посуді хвилини на три. Після відкидаємо її на друшляк і даємо стекти воді.
  2. Тим часом варимо квасолю.
  3. На сковороді смажимо на олії моркву, цибулю і перець (п'ять хвилин на максимальному вогні, десять хвилин на середньому вогні). Все періодично помішувати, в кінці солимо.
  4. Тепер додаємо в сковороду готову квасолю. Всі разом необхідно прожарити хвилин п'ять на максимальному вогні.
  5. Тепер до овочів додаємо локшину і п'ять-сім хвилин смажимо.
  6. От і все. Подаємо до столу гарячим, з соєвим соусом і за бажанням можна додати васабі.

Смачного!

Як варити рисову локшину: поради для різних випадків

Зараз ми розповімо вам, як варити рисову локшину і способи її приготування для різних страв. Про все про це давайте по порядку.

Рисова локшина - це довгі (не менше 50 см) білі або напівпрозорі смужки, які мають пласку або округлу форму. Перед варінням таку локшину ніколи не ламають. Для покупки рисової локшини ви повинні знати наступне:

  • гарна якість локшини характеризується її напівпрозорим видом з ледве помітним сіруватим відтінком;
  • запах - дуже легкий, він віддає бобами або горіхами;
  • зберігати локшину ви повинні в прохолодному, добре провітрюваному, сухому місці, там, де немає сильно пахнуть спецій, так як рисова локшина дуже сильно вбирає в себе як запахи, так вологість;
  • якщо ж ви купили локшину злиплу, мутного кольору або має сторонні запахи, то з неї смачної страви не вийде.

Тепер ми розповімо, як же приготувати локшину для різних страв. Справа в тому, що східна кухня застосовує локшину в величезній кількості рецептів. Її додають і в салати, і використовують як гарнір, і в різні супи.

Кожен спосіб приготування має свої нюанси, так як і недоварена, і переварена локшина в їжу непридатні, але є можливість їх реанімувати.

Кожен спосіб приготування має свої нюанси, так як і недоварена, і переварена локшина в їжу непридатні, але є можливість їх реанімувати

Отже, способи приготування рисової локшини:

1. Замочити в теплій воді. Це необхідно, якщо ви плануєте надалі використовувати локшину в іншому гарячому блюді. В цьому випадку локшина приготується лише частково - буде твердою всередині, але м'якої зовні. Як же це зробити? Беремо велику каструлю або миску і ложем туди локшину. Акуратно, щоб не зламати.

Далі заливаємо її теплою (але не гарячою!) Водою. Так вона повинна простояти сім-десять хвилин і почати розділятися. Потім, щоб зупинити процес приготування, необхідно злити воду і промити локшину під холодною водою.

Потім вода знову зливається. Якщо ви готові покласти її в блюдо, то це слід зробити зараз. Якщо немає, то додайте до локшині трохи кунжутного масла (щоб вона не злиплися). Зберігати її слід в герметичному контейнері, таким чином, оберігаючи її від висихання (недовгий час).

2. Якщо ви плануєте повністю приготувати локшину, то використовуйте окріп. Такий спосіб підходить, якщо ви збираєтеся додавати локшину в холодні страви (салати). До слова сказати, рисову локшину не рекомендують варити в окропі. Якщо ви хочете її повністю приготувати, то краще залити її окропом і дати просочитися (нема на плиті).

Для цього беруть каструлю (а ще краще термостойкую миску), кладуть туди локшину, акуратно, щоб не зламалася, і заливають окропом. Сім-десять хвилин достатньо для її приготування.

При цьому локшину необхідно помішувати кожну хвилину, щоб вона розділилася. Готовність локшини визначається її м'якістю. Готова локшина абсолютно м'яка. Однак ви можете витягнути її, якщо плануєте використовувати в іншому гарячому блюді (ще один спосіб підлозі приготувати рисову локшину) при початку її поділу.

Рекомендують, для більш тягучою локшини, почати її приготування все ж в гарячій воді. Для цього ви повинні злити теплу воду з локшини, як тільки вона злегка розм'якшити і відразу залити гарячою водою хвилини на дві для закінчення приготування.

Але в приготуванні їжі буває всяке. Якщо ви все-таки переварили локшину, то ще може бути можливість її врятувати.

  • Якщо локшина не розвалилася, але занадто просякнута, то підсушіть її. Злийте з неї воду і покладіть тонким шаром на плоску поверхню хвилин на тридцять.
  • Також спробуйте її погріти при високій температурі в мікрохвильовці. Злийте воду, покладіть на тарілку і грійте протягом п'яти-десяти секунд. Локшина може бути трохи гумової.

Рисова локшина зі свининою - неймовірно смачно!

Поширення рисової локшини по всьому світу закономірно. Ще в давні часи вона була улюбленою стравою японських самураїв, яке продовжувало молодість і збільшувало життєві сили всього організму. Тому зараз у всьому світі традиційні східні страви починають готувати багато господинь, кухарі. Звичайно, вони додають в них щось своє. І зараз ми пропонуємо приготувати дуже смачний рецепт: рисова локшина зі свининою.

Отже, інгредієнти:

  • Пол кіло свинячого філе;
  • 225 грам рисової локшини;
  • 2 ст.л. рослинної олії;
  • 2 цибулини;
  • 3 зубчики часнику;
  • 3 шт. жовтого болгарського перцю;
  • 2 ст.л. каррі;
  • 2 сл.л. рибного соусу;
  • ¾ ст. листя базиліка;
  • ¾ ст. кінзи.

1 1.Пріступаем безпосередньо до приготування локшини. Заливаємо її окропом на 7-8 хвилин, поки вона не розм'якне. Зливаємо воду і залишаємо його на м'ясо, а локшину складаємо в миску.

2.В сковороді розігріваємо олію і ложем туди дрібно порубаний часник (прожарюємо його 1 хвилину). Після складаємо невеликі шматки свинячого філе (смажимо 3-4 хвилини, помішуючи). Потім шматки свинини слід скласти в окрему миску.

3.В сковороду складаємо цибулю і перець і пасеруємо їх близько трьох хвилин, після чого знову в сковороду викладаємо м'ясо і додаємо до неї карі. Готуємо ще дві-три хвилини.

4.Тепер воду, що залишилася від локшини додаємо в м'ясо і тушкуємо до готовності, після чого викладаємо готову свинину в миску з рисовою локшиною.

5.Очень смачно буде, якщо додати ще рибний соус, а також базилік і кінзу (порізані). Ось і все, приємного апетиту!

Як же це зробити?
Новости
Строим Баню своими руками
Прежде чем начинать строить баню своими руками нужно выбрать материал, из которого её будем строить. Самая теплая баня получается из камыша и глины. Баня из деревянных бревен или из кирпича также очень

Как построить баню дешево своими руками
Баня является излюбленным местом отдыха для многих. Ее самостоятельно можно соорудить на дачном участке или на территории собственного дома. Постройка такого строения – процесс довольно продолжительный

Баня своими руками: основные рекомендации
Любовь к бане у русского человека передается из поколения в поколение и уже заложена в самих генах. Многие из нас, будучи еще совсем детьми, парились в баньке со своими отцами и дедами, а, повзрослев,

Как правильно построить баню своими руками: инструкции, фото, видео и полезные советы
Каждый второй, а может быть и первый, мечтает о бане. Это место для отдыха, расслабления и очищения. И конечно, эпицентр оздоровления, источник целительной силы и энергии. Многие задумываются о том,

Русская баня своими руками – от проекта до отделки + Видео
1 Особенности русской бани В древности для знати строили "чистилище" русского духа из рубленого бревна. Считалось, что главной характерной чертой бани является легкий пар. Влажность в парной должна быть

Строим баню своими руками: варианты возведения
Итак, строим баню своими руками. Какие же именно работы делаются в первую очередь? Любое строительство необходимо начинать с фундамента. Для несложной конструкции бани, например из бруса, подойдет

Строим гараж из металлопрофиля своими руками + чертежи, фото и видео
Построить гараж из металлопрофиля своими руками под силу каждому домовладельцу. Вам не понадобятся специфические навыки. Достаточно изучить технологию и следовать её основным требованиям. Что такое

Как построить баню? Строительство бани от фундамента до крыши
Баня является неотъемлемой частью русского быта. И даже наш соотечественник, пронизанный духом современности, не откажется от хорошей возможности попариться в семейной бане, построенной своими руками

Как правильно построить русскую деревянную баню на даче: устройство, поэтапное строительство (фундамент, стены, полы, крыша, полок, парная), технология, постройка - строим баню своими руками (пошаговая инструкция, правила, советы, рекомендации, фото)
Как бы ни хвалили финские сауны, японские офуро и турецкие хамамы, но лучше русских бань ничего нет. Поэтому неудивительно, что многие владельцы загородных домов и дач хотят иметь свою баню. Часть из

Как построить баню своими руками правильно и быстро: щитовую, дешевую, фото и видео
  Постройка собственной бани на участке загородного дома, дело достаточно серьезное и хлопотное, поэтому подойти к этому вопросу нужно с полной ответственностью. В этой статье мы постараемся осветить