Чому не плавиться шоколад на водяній бані. Як топити шоколад за допомогою водяної бані?

  1. Чому саме на водяній бані?
  2. Як розтопити в лазні?

Питання, як розтопити шоколад на водяній бані, деяким здасться наївним. Адже що може бути простіше, ніж розплавити ці ласощі.

Покласти його на сонці і нехай собі розтікається. Однак так ви отримаєте продукт, який можна їсти, але створити з нього кулінарний шедевр буде складно.

Для кулінарних цілей зазвичай використовують так званий темний шоколад. У ньому має міститися особливо багато тертого какао і масла останнього. Чим вище відсоток вмісту какао-бобів, тим краще ласощі буде виглядати на вашій випічці і більш насиченим стане його смак.

Якщо ви хочете, щоб шоколад добре розтопився і його можна було б з успіхом використовувати для виробництва солодкої страви, беріть вироби відомих фірм, які дорожать своєю репутацією.

Серед вітчизняних виробників хорошу продукцію випускають такі фірми, як «Росія», «Бабаєвський», «Червоний жовтень».

Чому саме на водяній бані?

Для того щоб зрозуміти, як розтопити шоколад на водяній бані, потрібно знати, що це таке Для того щоб зрозуміти, як розтопити шоколад на водяній бані, потрібно знати, що це таке. Даний метод являє собою спосіб приготування страв, при якому термічна обробка здійснюється за допомогою приміщення судини в гарячу воду.

Вміст ємності вариться нема на вогні, а в гарячій лазні. Точніше, це не стільки спосіб варіння, який передбачає кип'ятіння, скільки варіант розігрівання і підтримки певної температури.

Особливість водяній лазні полягає в рівномірності і поступовості нагріву. При цьому вміст посудини, поміщеного в гарячу воду, не піддається занадто сильному термічному впливу.

Вдаються до такої процедури в тому випадку, якщо від продукту потрібно добитися переходу в певний стан. Так готують багато лікувальні трав'яні збори, кондитерські креми, соуси. Таким чином розплавляють делікатний продукт шоколад.

Як розтопити в лазні?

Шоколад - це примхливий продукт, який тане, коли не треба, і не робить цього, якщо від нього такий стан потрібно. Можна зіпсувати не одну плитку, перш ніж навчитися правильно розпарювати шоколад в лазні.

Так, цей продукт дійсно потрібно парити, а не смажити на сковорідці або варити в каструльці.

Для того щоб зрозуміти, як правильно розтопити шоколад, потрібно дотримуватися наступного алгоритму дій: Для того щоб зрозуміти, як правильно розтопити шоколад, потрібно дотримуватися наступного алгоритму дій:

  1. Візьміть дві ємності різних діаметрів. Одна з них повинна бути не просто менше інший, а головне, істотно вже її. Найкраще взяти одну каструльку. Іншу посудину, який потрібно буде помістити в цю тару, може бути навіть скляною банкою. Однак для шоколаду краще взяти посуд ширшу, оскільки доведеться його помішувати. Ще потрібна буде дерев'яна лопатка або ложка.
  2. У посудину більшого розміру налийте води і поставте на плиту нагріватися. Рідина повинна заповнювати не більше половини судини. Ємність меншого розміру всередині повинна бути сухою, тому що при зіткненні з водою шоколад втратить потрібні вам властивості.
  3. Дочекайтеся, поки вода в більшій посудині нагріється до гарячого стану, і поставте туди ємність поменше. Попередньо в останню потрібно покласти поламані шоколадні плитки. Воду в базовій каструлі краще не доводити до кипіння. Досить підтримувати температуру води близько +70 ... + 80 ºС. Для розтоплення цього достатньо, а кипляча вода може створювати незручності при помішуванні.
  4. Далі підтримуйте потрібну температуру в каструлі-лазні і топіть шоколад, весь час його помішуючи. Використовуйте для цього дерев'яний предмет (лопатку, ложку). Така дія проводиться з того моменту, коли почнуть плавитися краю шматочків, і до повного переходу твердого продукту в рідкий. Темний шоколад плавиться при температурі близько 55 ° С. У світлому продукті менше міститься порошку какао-бобів, тому він переходить в рідкий стан вже при 45 ° С.
  5. Головна хитрість полягає в тому, щоб не перегріти майбутній інгредієнт ваших кулінарних витворів. Температура розтопленого шоколаду не повинна перевищувати + 40 ... + 45 ºС. В іншому випадку після охолодження на ньому може з'явитися білий наліт . Він не псує смакових якостей, але це може не збігатися з вашими естетичними вимогами.

Проводити процедуру розтоплення можна двома способами Проводити процедуру розтоплення можна двома способами. Один з них швидкий, інший безпечний. У першому випадку ємність з шоколадом можна занурювати в киплячу воду, що стоїть на вогні.

Час від початку нагрівання до отримання рідкого шоколаду в цьому випадку істотно скорочується, але такий спосіб чреватий опіками і неприємними відчуттями.

У другому варіанті воду можна довести до кипіння, зняти з вогню і тільки після цього помістити в неї посудину з шоколадом. Якщо рідкого продукту вам потрібно трохи, а часу у вас достатньо, то другий спосіб краще і набагато зручніше.

У будь-якому разі не слід проводити розтоплення при киплячій воді. По-перше, є ризик потрапляння крапель води у внутрішній посудину. По-друге, шоколад занадто швидко розтопиться і почне густіти. Можна не вловити той момент, коли вже дійсно мета досягнута і продукт можна прибирати з гарячої води . Продовжуючи нагрівання після готовності, ви насправді починаєте шоколад випаровувати. В результаті він вдруге загусне і пригорить.

Коли все буде готово, потрібно вилити розтоплений продукт з посудини на рівну поверхню. Найкраще виливати на виріб з каменю, в крайньому випадку можна використовувати фарфор. Ці матеріали гірше нагріваються і дуже швидко охолоджуються.

За допомогою лопатки розтоплений продукт помішують для того, щоб остудити до температури 30 ° С.

Визначити цей показник дуже просто. поторкайте ще рідкий шоколад тильною стороною долоні. Якщо відчуєте легку прохолоду, це означає, що продукт доведений до потрібного стану.

Слід попередити про одну небезпеку, яка чекає недосвідченого кулінара: якщо в приготований продукт потрапить хоча б крихітна частина твердого шоколаду, то солодка маса згорнеться і доведеться починати все спочатку.

Новости
Строим Баню своими руками
Прежде чем начинать строить баню своими руками нужно выбрать материал, из которого её будем строить. Самая теплая баня получается из камыша и глины. Баня из деревянных бревен или из кирпича также очень

Как построить баню дешево своими руками
Баня является излюбленным местом отдыха для многих. Ее самостоятельно можно соорудить на дачном участке или на территории собственного дома. Постройка такого строения – процесс довольно продолжительный

Баня своими руками: основные рекомендации
Любовь к бане у русского человека передается из поколения в поколение и уже заложена в самих генах. Многие из нас, будучи еще совсем детьми, парились в баньке со своими отцами и дедами, а, повзрослев,

Как правильно построить баню своими руками: инструкции, фото, видео и полезные советы
Каждый второй, а может быть и первый, мечтает о бане. Это место для отдыха, расслабления и очищения. И конечно, эпицентр оздоровления, источник целительной силы и энергии. Многие задумываются о том,

Русская баня своими руками – от проекта до отделки + Видео
1 Особенности русской бани В древности для знати строили "чистилище" русского духа из рубленого бревна. Считалось, что главной характерной чертой бани является легкий пар. Влажность в парной должна быть

Строим баню своими руками: варианты возведения
Итак, строим баню своими руками. Какие же именно работы делаются в первую очередь? Любое строительство необходимо начинать с фундамента. Для несложной конструкции бани, например из бруса, подойдет

Строим гараж из металлопрофиля своими руками + чертежи, фото и видео
Построить гараж из металлопрофиля своими руками под силу каждому домовладельцу. Вам не понадобятся специфические навыки. Достаточно изучить технологию и следовать её основным требованиям. Что такое

Как построить баню? Строительство бани от фундамента до крыши
Баня является неотъемлемой частью русского быта. И даже наш соотечественник, пронизанный духом современности, не откажется от хорошей возможности попариться в семейной бане, построенной своими руками

Как правильно построить русскую деревянную баню на даче: устройство, поэтапное строительство (фундамент, стены, полы, крыша, полок, парная), технология, постройка - строим баню своими руками (пошаговая инструкция, правила, советы, рекомендации, фото)
Как бы ни хвалили финские сауны, японские офуро и турецкие хамамы, но лучше русских бань ничего нет. Поэтому неудивительно, что многие владельцы загородных домов и дач хотят иметь свою баню. Часть из

Как построить баню своими руками правильно и быстро: щитовую, дешевую, фото и видео
  Постройка собственной бани на участке загородного дома, дело достаточно серьезное и хлопотное, поэтому подойти к этому вопросу нужно с полной ответственностью. В этой статье мы постараемся осветить